Tüp Bebek Süreci - An Overview

Eğer yerleştirme işleminden sonra geride iyi kalitede embriyo veya embriyolar kalmış ise, anne-baba adayının onayı alınarak bu embriyolar ileride kullanılmak üzere dondurulup saklanır.

Yumurta toplama işlemi genellikle sedasyon altında gerçekleştirilir. İğne ile yumurtalıklara ulaşılır ve ardından olgunlaşmış yumurtalar elde edilir. Bu işlem genellikle ultrason rehberliğinde yapılır.

Ailenin tüp bebek tedavisine ihtiyaç duyduğunun saptanabilmesi için bireylerin bir senelik periyotta korunmasız olarak cinsel ilişki yaşamış olmaları ve buna rağGuys çocuk sahibi olamamaları gerekmektedir.

Tüp bebek, tıp alanındaki üreme teknolojilerinden biridir ve kısırlık sorunu yaşayan çiftlere propertyımcı olmak amacıyla geliştirilmiştir. Bu yöntem, kadının yumurtalıklarından alınan yumurtaların laboratuvar ortamında döllendirilmesi ve oluşan embriyonun anne rahmine transfer edilmesi esasına dayanır.

Tüp bebek tedavisinde olduğu gibi aşılama tedavisi için de one yıl boyunca korunmasız bir şekilde cinsel ilişkiye girilmiş fakat gebeliğin elde edilememiş olması gerekmektedir.

Embriyolar iki hücreli aşamadan blastokist aşamasına kadar 2 ile 5. Gün arasında herhangi bir gün transfer edilebilir. Sağlık Bakanlığı yönetmelikler ile 35 yaşından genç hastalarda ve ilk iki tedavi denemesinde bir adet embryo transfer edilmesini belirlemiştir.

Aşılama tedavisinde genel tanım olarak baba adayından alınan sperm üreme hücreleri ince bir kateter lawnımı ile anne adayının rahmine enjekte edilmektedir.

Gelişen embriyolar, ince bir kateter lawnımıyla anne rahmine transfer edilir. Bu işlem genellikle ağrısızdır ve birkaç dakika sürer. Transferden sonra embriyonun rahme tutunması beklenir.

Eğer cifler aşılama tedavi yöntemini tercih ederlerse, adetin 2. veya three. günlerinde hastaneye gidilmesi ve muayene olunması gerekiyor. Kadının rahminde herhangi bir issue Polycystic Ovary Syndrome yok ise bazı hormon iğnelerinin kullanılması ile yumurtalıklara uyarı veriliyor ve yumurta takibi süreci başlamış oluyor. 10 ile twelve günlük bir sürecin hemen ardından çatlatma iğnesi uygulanıyor. Daha sonra 36 saatin ardından sperm kadının rahmine enjekte ediliyor.

Yumurta geliştirme aşamasında neler yapılır? two. Yumurta geliştirme aşamasında neler yapılır?

Sonrasında hassas bir müdahale ile yumurtalar toplanır. Bu aşama kapsamında erkeğin de sperm örneği vermesi gerekir. Şayet erkekte sperm bulunmuyorsa bu durumda kısaca TESE olarak adlandırılan testikiler aspirasyon ya da biyopsi ile sperm alınması sağlanır. Erkekten alınan spermler laboratuvarda semenden ayrıştırılır ve sonrasında kullanılır.

Eğer her şey normalse, ağızdan kullanacağınız ilaçlara başlanır ve ilaca başladıktan 13 gün sonra ultrason kontrolü yapılır.

İlaç kullanımı devam ederken bir yandan da yumurtaların gelişimi takip edilir. Yumurtaların suitable olgunluğa erişip erişmediği ultrason ile rahatlıkla takip edilebiliyor ve bu takip aşaması kadın için zorlayıcı olmuyor.

Embriyo transferinin herhangi bir acı, sızı, ağrı ya da krampa neden olmaması nedeniyle işlem öncesinde anestezi uygulaması yapılmasına da gerek olmaz. Çok ender durumlarda lokal anesteziye ihtiyaç olduğu bilgisini aktaralım.

Aşılama işlemi karmaşık bir işlem değildir. Kişiye usual muayene PCOS pozisyonunda uygulanabilmesinin yanında spermlerin anne adayının rahmine enjekte edilmesi için kullanılan kateterin ince olması sebebiyle ağrısız da bir işlemdir.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Comments on “Tüp Bebek Süreci - An Overview”

Leave a Reply

Gravatar